Prata hållbarhet med Matilda Landström

1. Vem är Matilda?


Jag är en ung tjugofem år gammal kvinna som försöker ta reda på hennes väg och liv i allmänhet. Jag säger alltid att mitt glas alltid är halvfullt och inte halvtomt. Människor säger alltid att jag har ett vandrande sinne för jag stannar aldrig på ett ställe för länge. De senaste sju åren har jag flyttat och rest konstant. Som person Jag är väldigt omtänksam och kärleksfull vilket inte alltid har varit till min fördel men jag skulle inte ändra det för någonting. Jag har alltid varit väldigt kreativ och intresserad av olika konstformer, de senaste tre åren har jag arbetat och utvecklat mitt kreativa uttryck. Förhoppningsvis börjar jag i en rörelseskola i Göteborg i år. Jag hittade mitt livs kärlek för två år sedan och bestämde mig för att flytta tillbaka till Sverige med honom.

2. Vad betyder hållbarhet för dig?

Hållbarhet för mig är något som måste hända. Vi måste vara och tänka mer hållbara utan ursäkter. Med alla nya företag som dyker upp är det galet att så många av dem fortfarande bara gör snabbt mode.

3. Hur implementerar du hållbara metoder i ditt dagliga liv?

De flesta av mina kläder är begagnade eller från företag med hållbara värden och högkvalitativa plagg. Jag följer inte riktigt trender som gör det lätt att hålla sig borta från snabbt mode. Jag försöker också leva mitt liv så hållbart som möjligt, jag kan inte säga att jag gör det perfekt men jag försöker.

4. Vilka hållbarhetsutmaningar möter du som konsument?

För mig har det varit trenderna på sociala medier, det finns så många annonser och kampanjer och vi förstår inte ens! Jag tycker också att det är utmanande att snabba mode erbjuder billiga produkter som gör det enkelt att impulsköpa istället för att spara för högkvalitativa produkter som är bättre för miljön / min garderob. Lyckligtvis tycker jag verkligen om vintage- och secondhandshopping.

1. Försök hitta företag med bra värderingar och hållbart tänkande.

2. Fråga alltid dig själv om du verkligen behöver köpa vad du bara lägger i din kundvagn.

3. Secondhand shopping, inget bättre än att göra en bra affär och ingen annan har det.

Följ Matilda på Instagram här